AKTUELNOSTI

Izložba Slikarsko - grafička sekcije Sećanja

Preuzimanje radova sa izložbe Sećanja - 20 godina posle će se obaviti u četvrtak, 27. juna 2019. godine u SKC -u od 12.00 do 15.00 sati.


Godišnja izložba Dizajn sekcije 2019.

Poštovani članovi Udruženja,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da učestvujete na tradicionalnoj Godišnjoj izložbi Dizajn sekcije 2019. Tema ovogodišnje izložbe je slobodna, a akcenat je na prezentaciji aktuelnog stvaralaštva na polju dizajna. Izložba će biti održana Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48, Beograd). Datum održavanja izložbe će biti naknadno objavljen.

Konkurs je otvoren od 20. juna - 15. avgusta 2019. godine.


Na konkursu mogu učestvovati redovni članovi svih sekcija Udruženja, kao i kandidati za prijem u članstvo. Konkuriše se sa realizovanim i idejnim projektima iz svih oblasti dizajna nastalim u protekle dve godine. Svaki autor može konkurisati sa dva rada.

Slike ili fotografije radova dostavljaju se na adresu dizajnsekcija@gmail.com (JPEG, duža stranica 15cm, 300dpi, RGB). Isti prilozi biće upotrebljeni i za katalog.

Uz grafički materijal potrebno je poslati popunjen prijavni formular koji se nalazi u prilogu.

Kotizaciju za katalog u iznosu od 1000 dinara plaćaju samo autori čiji radovi budu selektovani. Svi radovi koji prođu selekciju treba da budu opremljeni za galerijsko izlaganje (uramljeni ili kaširani, spremni za kačenje), a troškove opreme snose autori.

Članovi Odbora Dizajn sekcije vršiće selekciju konkursnih radova i selekciju rada za nagradu izložbe.

U toku održavanja izložbe biće organizovano glasanje za izbor najboljeg rada po mišljenju publike.

Odbor Dizajn sekcije

Konkurs (128 KB)

Prijavni formular


51. Majska izložba ULUPUDS-a Udah

Okrugli sto 51. Majske izložbe
Sekcije za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti (SKIT) ULUPUDSa

U okviru 51. Majske izložbe ULUPUDS-a članovi Sekcije za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti predstaviće svoja izlganja pod zajedničkom temom 51. Majske izložbe (U)dah. Ovaj okrugli sto će se održati u prostoru Izložbenog salona na Andrićevom vencu u petak 21. i u subotu 22. juna sa početkom od 17.00 sati. Konferansje i tehnička podrška: Jelena Pavićević

Program okruglog stola Sekcije za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti (SKIT) ULUPUDS-a

U subotu, 22. juna u 13.00 sati, Katarina Radulović, istoričarka umetnosti, će u prostoru Izložbenog salona na Andrićevom vencu 2 voditi kroz postavku izložbe.

Sa otvaranja 51. Majske izložbe Udah https://youtu.be/DM0OsADOfHk (snimatelj i produkcija Studio Tešić)

Nagrade 51. Majske izložbe Udah (265 KB)

Tradicionalna 51. Majska izložba ULUPUDS-a, koja se ove godine odvija pod tematskim okvirom Udah otvorena je u subotu, 08. juna u 19.00 sati, u Izložbenom salonu na Andrićevom Vencu br. 2.

Na izložbi su predstavljena dela članova Udruženja, ali i umetnika iz regiona. Prvi put posle 30 godina, u okviru ove manifestacije, pored 121 autora u okviru selekcije Glavnog programa, naći će se takođe radovi 21 umetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Novina u programu predstavlja zapravo vid po(ve)zivanja  sa nekadašnjom praksom gostovanja na Majskoj izložbi umetnika, članova udruženja sa teritorije nekadašnje Jugoslavije. Novina ovogodišnjeg programa biće takođe predstavljanje pobedničkog rešenja za logo Majske izložbe, čime će i celokupan vizuelni identitet manifestacije biti upotpunjen.

Okupljeni oko teme, umetnici različitih generacija, poetika i stremljenja predstaviće 164 rada, u raličitim medijima i različitim disciplinama.

Tema 51. Majske izložbe, uspela je da nanovo isprovocira umetnike Udruženja, ali i umetnike sa post - jugoslovenskih prostora, koji su se odazvali na novooformljeni konkurs. Transcendiranje u svet umetničke imaginacije, pokazuje dah kao životnu silu, mesto, prostor, svetlost, prostor faktički ili mentalni, prisustvo Erosa ili Tantosa, spiritualnog...  – kaže Iva Leković

U okviru pratećeg programa Majske izložbe ULUPUDS-a, 05. juna u 19.00 sati održano je otvaranje samostalne izložbe pod nazivom Prostori bez daha dobitnice Velike nagrade 50. Majske izložbe - Dominike Morariu, u Maloj galeriji ULUPUDS-a.

U okviru pratećeg programa, od 20. juna održaće se i niz predavanja i tribina. U Izložbenom salonu, publika će imati prilike da čuje predavanje prof. psihologije Dragana Jankovića, o psihologiji estetike, 21. i 22. juna odvijaće se okrugli sto Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju umetnosti ULUPUDS-a, gde će izlagači predstavljati svoja stručna i teorijska promišljanja na različite teme objedinjene pod zajedničkim tom izložbe – Udah.  23. juna između 12-14h biće održana radionica kolagrafije u prostoru  Galeriji Haos. Radionicu vode Ivana Flegar i Nikola Radosavljević. Dok, od 24-27. juna sa početkom u 17 časova, u Muzeju primenjene umetnosti biće organizovan ciklus tribina posvećen položaju umetnika u okviru koncepta kreativnih industrija. Na tribinama će prisustvovati predstavnici sekcija Udruženja, predstavnici Privredne komore i preduzetnici. Tribine će biti praćene filmskim projekcijama, koje se organizuju u saradnji sa Akademskim filmskim centrom i festivalom Beldocs.

Majska izložba je tradicionalna, najstarija i najznačajnija godišnja manifestacija ULUPUDS-a i predstavlja svojevrsni je presek aktuelnog, raznorodnog delovanja članova Udruženja u devet oblasti primenjenog vizuelnog stvaralaštva: arhitekture, vajarstva, slikarstva i grafike, tekstila i savremenog odevanja, scenografije i kostimografije, dizajna, umetničke fotografije, keramike i stakla, i teorije, kritike i istorije umetnosti. 

Za učesnike izložbe

Radovi učesnika 51. Majske izložbe Udah se predaju u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu br. 2  u sredu i četvrtak 05. i 06. juna 2019. godine u intervalu od 10.00 do 17.00 sati.

Kotizacije u iznosu od 1.000,00 dinara se uplaćuju na račun: 105-0000002149120-65 (AIK banka).

Radove mogu izlagati samo oni umetinici sa izmirenom obavezom plaćanja godišnje članarine ULUPUDS-a.

Izlagači na 51. Majskoj izložbi ULUPUDS-a Udah (305 KB)


MALI FORMAT ULUPUDS-a

Druga u nizu, izložba Mali format ULUPUDS-a 2019. biće otvorena u četvrtak, 20. juna. u 19.00 sati u Centru za kulturu Sveti Stefan despot srpski Despotovac. Izložbu će zajedno otvoriti direktorka Centra Vlatka Milenković i član Odbora SG sekcije Petar Vujošević, uz prigodan muzički program.

Izložba slikarsko - grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2019 biće otvorena 16. maja 2019. u 19.00 sati u galeriji Masuka, Centra za kulturu u Velikoj Plani.

Ovom izložbom Mali format započinje ovogodišnji ciklus putovanja kroz gradove i galerije u Srbiji.

U ime Odbora sekcije, izložbu će otvoriti Milica Vuković.


Izložba Slikarsko - grafička sekcije Sećanja, autorski projekat dr Miodraga Milutinovića.

Prijem opremljenih radova za izložbu Sećanja - 20 godina posle obaviće se 10. 06. 2019. od 12.00 do 16.00 sati u Velikoj galeriji SKC Beograd.

Kotizaciju možete uplatiti do 30.05. putem post-net uplatnice, na broj telefona organizatora (mejl sa potrebnim podacima dobili su svi izlagači).

Izložba će biti otvorena 12.06. u 19.00 sati.

Učesnici izložbe


Rezultati konkursa za logo Majske izložbe ULUPUDS-a

Rezultati konkursa za logo Majske izložbe ULUPUDS-a


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2018.

Izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović otvara se u sredu, 15. maja 2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (Departman za arhitekturu i urbanizam), Trg Dositeja Obradovića 6.


Poštovani izlagači,

Prijem radova za izložbu Mali format ULUPUDS-a obaviće se u četvrtak, 09. maja od 11.00 do 14.30 sati u prostorijama Udruženja.

Doneti bezbedno opremljen rad, maksimalnih dimenzija 30x30 cm (sa ramom), u pakovanju koje je moguće i kasnije koristiti (jer se rad prepakuje oko 10 puta dok ne stigne u decembru u Beograd).

Istovremeno ćete predati i kotizaciju od 1000 din.

Molimo Vas da se pridžavate satnice.

Srdačan pozdrav,

Organizator, Odbor  SG sekcije


Poštovani umetnici,

Pozivaju se svi zainteresovani da pošalju svoje konkursne prijave za izvođenje performansa na otvaranju 51. Majske izložbe ULUPUDS-a Udah.

Performans treba da predstavlja samostalno umetničko delo i dodatni sadržaj svečanom otvaranju 51. Majske izložbe Udah.

Zainteresovani umetnici treba da uz svoje lične podatke, pošalju koncept performansa (obrazložen u skaldu sa temom 51. Majske izložbe) i da navedu tehničke kapacitete za realizaciju.

Optimalno vreme izvođenja performansa do 15 minuta. Poželjno priložiti video i foto-dokumentaciju.

Prijave slati na e-mail: majska2019@gmail.com do 12. maja 2019.

Srdačan pozdrav!

Iva Leković
Kustos Majske izložbe


Konkurs 51. Majske izložbe UDAH je produžen do 07. aprila 2019. godine.

Raspis konkursa


Poštovane koleginice i kolege,

U skladu sa dopunom konkursnih uslova navedenih u tekstu konkursa objavljenom zajedno sa produžetkom roka za logo Majske izložbe, mole se svi kandidati koji učestvuju u konkursu da pošalju traženu dopunu.

Rešenja  koja su kandidati poslali u prethodnom roku i dalje ulaze u razmatranje.

Iva Leković, kustos Majske izložbe


51. Majska izložba - regionalni program

Raspis konkursa

Formular


MALI FORMAT ULUPUDS-a 2019

Izlagači na izložbi Mali format

Konkurs MALI FORMAT 2019 (122 KB)

Prijavni list

Konkurs za kustosa izložbe (82 KB)

Konkurs za dizajnera (82 KB)


Pozivaju se zainteresovani kandidati koji imaju svoje ilustracije objavljene u knjigama za decu da pošalju svoje prijave za učešće na BIB 2019.

Prema Statutu BIB-a, selekciona komisija bira predstavnike nacionalne selekcije koji će učestvovati na Bijenalu koji se održava u Oktobru 2019. godine. Kandidati koji su već učestvovali na BIB-u mogu prijaviti svoje radove objavljene u periodu između 2017-2019, dok oni koji se prijavljuju prvi put mogu da prijave radove objavljene tokom proteklih pet godina.

Selekciona komisija ULUPUDS-a, sastavljena od članova Umetničkog saveta će odabrati do 13 predstavnika koji će učestvovati na Bijenalu dečije ilustracije.

kandidati treba da pošalju 10 reprodukcija svojih radova iz maksimalno dve knjige dečije ilustracije objavljene tokom protekle dve godine na adresu: goldenpenbg2019@gmail.com do 20. aprila.

Statut BIB (860 KB)

Prijavni list (300 KB)


Slikarsko - grafička sekcija je objavila konkurs za izložbu Sećanja povodom 20 godina od NATO bombardovanja, autorski projekat dr Miodraga Milutinovića.

Rok za prijave je 25. april 2019. godine. Možete konkurisati i sa ranije izlaganim radom, ukoliko je adekvatno odgovorio na temu. Više detalјa pronaći ćete u tekstu konkursa.

Pozivamo Vas da se učestvujete u ovoj izložbi!

Odbor SG sekcije

Konkurs (123 KB)

Konkurs

Prijavni list (200 KB)

Prijavni list


Umetnički savet ULUPUDS-a produžava KONKURS za logo Majske izložbe ULUPUDS-a (KB)

KONKURS za logo Majske izložbe ULUPUDS-a (196 KB)

Konkurs je otvoren za članove ULUPUDS-a


51. MAJSKA IZLOŽBA 2019.

Obaveštavamo zainteresovane umetnike da je rok za predaju idejnog rešenja za logotip i vizuelni identitet 51. Majske izložbe UDAH produžen do 10. marta 2019. godine.

Raspis konkursa (300 KB)

Pravilnik (265 KB)

Raspis konkursa za vizuelni identitet (206 KB)

Prijavni list

Umetnički savet ULUPUDS-a raspisuje KONKURS za logotip Majske izložbe ULUPUDS-a 

Konkurs je otvoren samo za članove ULUPUDS-a

Konkurs za logotip Majske izložbe


Izložba Slikarsko - grafičke sekcije ULUPUDS-a CRTEŽ 2019.

Otvaranje izložbe Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a CRTEŽ održaće se u utorak, 26. marta 2019. godine u 19.00 sati u Maloj Galeriji ULUPUDS-a.

Spisak izlagača (180 KB)

Konkurs

Prijava


Izveštaj sa žiriranja za Logo Majske izložbe i vizuelni identitet 51. Majske izložbe Udah

Izveštaj sa žiriranja za Logo Majske izložbe i vizuelni identitet 51. Majske izložbe Udah


NAGRADA PAVLE VASIĆ

Odluka Žirija za dodelu Nagrade saopštena je prilikom uručenja Nagrade u utorak, 12. marta. 2019. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

Učesnici konkursa Nagrade Pavle Vasić (522 KB)

Na osnovu konkursnog materijala Žiri u sastavu: dr Čedomila Marinković, predsednica Žirija, dr Sanja Pajić i Miroslav Karić na sastanku održanom 21. II 2019. godine u Udruženju jednoglasno je doneo odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2018. godinu dodeli grupi autora Slobodanu Jovanoviću, Miroslavu Mušiću, dr Jerku Denegriju i Borutu Vildu za katalog izložbe MAŠIĆ, retrospektivna izložba vizuelnih komunikacija Slobodana Mašića, izdavač Muzej primenjene umetnosti, Beograd, 2018.

Obrazloženje Nagrade Pavle Vasić (432 KB)

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za NAGRADU PAVLE VASIĆ koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2018. godine.

Konkurs je bio otvoren od 15. januara do 01. februara. 2019. godine.

Prijavu koja treba da sadrži kratku biografiju autora, preporuku ili recenziju rada (nije obavezno) kao i tri primerka knjige, kataloga ili rada trebalo je dostaviti u ULUPUDS, Terazije 26, drugi sprat, Beograd, do 01. februara 2019. godine.

Biografija Pavla Vasića

O Nagradi Pavle Vasić - hronologija (270 KB)

Pravilnik Nagrade Pavle Vasić (111 KB)

Za ULUPUDS

Konstantin Petrović
koordinator Stručne službe ULUPUDS-a
sekretar Nagrade Pavle Vasić


Izložba radova novoprimlјenih članova ULUPUDS-a 2019.

Otvaranje izložbe radova novoprimlјenih članova ULUPUDS-a 2019. održano je u ponedelјak, 04. marta 2019.godine u 19.00 sati u Galeriji SULUJ, Terazije 26/II.


OBAVEŠTENJE O PRIJEMU U ČLANSTVO 2019

Spisak novoprimljenih članova ULUPUDS-a 2019 (137 KB)

Informacija za medije


Član ULUPUDS-a može postati svaki građanin Srbije koji se profesionalno i aktivno bavi likovnim stvaralaštvom iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna i ispunjava uslove utvrđene posebnim uslovima Pravilnika (375 KB), i Statuta Udruženja (140 KB).

Konkurs se raspisuje jednom godišnje u periodu od 03 do 29. decembra.


Galerija SINGIDUNUM
Beograd, Knez Mihailova 40, tel. 2185-323 

Stalna prodajna izložba dela likovnih i primenjenih umetnika i dizajnera
(slike, grafike, ikone, lampe, keramika, tekstil i dr).

Izložba Milice Marinković Eko šik 2 otvara se u sredu, 26. juna 2019. godine u 19.30 sati. Izložba će biti otvorena do 08. jula 2019. godine.

Opširnije na strani: http://galerijasingidunum.com

MALA GALERIJA ULUPUDS-a
Beograd, Uzun Mirkova 12, tel. 2622-582 

Prateća izložba 51. Majskog salona ULUPUDS-a Prostor bez daha Dominike Morariu održava se od 05 do 17. juna 2019. godine u Malog Galeriji ULUPUDS-a, Uzun Mirkova 12.

Otvaranje izložbe je u sredu, 05. juna 2019. godine u 19.00 sati.

Izložba skulptura Flora i fauna Marka Veselinovića, Ane Jakić Jevtović i Danijele Golubović otvorena je u četvrtak, 09. maja 2019. godine u 19.00 sati.

KONKURS ZA IZLOŽBU SKULPTURA – godišnja izložba vajarske sekcije ULUPUDS-a- 3D ART

Poštovane kolege,

iz tehničkih razloga izložba 3D ART koja je planirana da se održi u aprilu i maju 2019. godine se pomera za 14. avgust 2019. godine.

Poziv šaljemo ponovo.

Pozivamo Vas da učestvujete na izložbi Vajarske sekcije ULUPUDS- 3D ART
koja će se održati u Maloj galeriji ULUPUDS od 14.8.-23.8. 2019.godine

Na izložbi mogu učestvovati svi članovi ULUPUDS-a.
.
  Autori mogu učestvovati sa po jednim radom  galerijskog formata,ne
starijim od dve godine.

Dozvoljene su sve vajarske tehnike i materijali.

Konkurs je otvoren do 22.7. 2019.godine.

  Fotografije radova  i Prijavni list poslati  mail Male galerije
ULUPUDS :  malagalerijaulupudsa@gmail.com

Uz fotografiju prijava treba da sadrži i sledeće podatke:

-ime i prezime autora,status,kontakt autora,naziv rada, dimenzije rada,
godina nastanka i tehnika, neto cena.

Žiri izložbe :Odbor  vajarske sekcije, Umetnički savet ULUPUDS  i
kustosi galerije.

Spisak učesnika ce biti objavljen na sajtu ULUPUDS-a , a radovi  i
kotizacija u iznosu od 500 dinara  se donose u Malu galeriju u utorak
13.8. 2019.godine.

Za sve dodatne informacije autori se mogu obratiti na e mail: malagalerijaulupudsa@gmail.com ili na telefon: 2185-323.

Opširnije na strani: http://galerijasingidunum.com


JAVNI KONKURS ZA ANGAŽOVANJE KUSTOSA
Predmet: Nova izložba ULUPUDS-a za mlade do 35 godina starosti

Konkurs (220 KB)


Poštovane kolege, 

pozivamo Vas da nam se pridružite.

Prateći program tekuće izložbe Pomeranje granica/4 u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu uklјučuje PREPLET, seriju kratkih predavanja i razgovora članova Sekcije za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti ULUPUDSa.
http://mpu.rs/izlozbe/pomeranje-granica-4/prateci-program/#e_nav?pismo=lat

Program se odvija tokom dve večeri
16. i 17. januara 2009. godine od 17.00 sati
Galerija Žad, Muzej primenjene umetnosti u Beogradu


SREDA 16. januar od 17 časova

Ana Mihailović Gotfrid Semper: tehnika izrade tekstila i pitanje odnosa strukture i ornamenta u arhitekturi
Dr Čedomila Marinković Tekstil kao strukturni okvir arhitekture: Miškan, Semper i subotička sinagoga
Dr Mirjana Gligorijević Maksimović Preplet u srpskoj srednjovekovnoj umetnosti
Dr Zoja Bojić Preplet u umetnosti evropske antike 

Konferansije mr Jelena Pavićević

ČETVRTAK 17. januar od 17 časova

Tijana Stojilјković Modernizovana antička umetnost na slučaju Bvlgari nakita
Vesna Lakićević Pavićević Preplet: mixed media
mr Jelena Pavićević Multimedijalne granične umetničke prakse: telo kao konstrukt ideološke vidlјivosti u projektima Simonide Rajčević i Branka Miliskovića
Svetlana Jovičić Medijski koloplet u delu Daliborke Đurić

Konferansije mr Jelena Pavićević

srdačno, 
Sekcija za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti ULUPUDS-a


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2018

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održanа је u petak, 21. decembra 2018. godine u 13.00 sati u Maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5, Beograd.

Na dan dodele Nagrade u holu Zadužbine Ilije M. Kolarca otvorena је izložba na kojoj su prezentovani svi učesnici konkursa. Izložba će trajati do 28. decembra 2018. godine.

Informacija za štampu (675 KB)

Plakat (4.6 MB)

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji 1 (kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu) doneo je Odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu dodeli: dr sc. Zlatku Karaču, mag. ing. arh. i dr sc. Alenu Žuniću, d.i.a. za monografiju Islamska arhitektura i umjetnost u Hrvatskoj i Osmansko suvremeno naslijeđe, izdavači: Arhitektonski fakultet Zagreb, UPI2M Books, 2018.

Obrazloženje - kategorija 1 (452 KB)

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 2 (realizovano arhitektonsko delo) doneo je Odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli: Bojani Marković, d.i.a. i Davidu Bilobrku, d.i.a. za štand 4zemlјe 1jezik, 62. Međunarodni sajam knjiga, Beograd, 2017.

Obrazloženje - kategorija 2 (227 KB)

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 3 (televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije) doneo je Odluku da nagradu za televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije dodeli: Urbanističkom zavodu Beograda, Odgovorno lice: mr Vesna Tahov, za izložbu 70 godina planiranja Beograda, Savsko šetalište, Kalemegdanska tvrđava, 2018.

Obrazloženje - kategorija 3 (400 KB)


Učesnici konkursa - kategorija 1 (4.9 MB)

Učesnici konkursa - kategorija 2 (4.5 MB)

Učesnici konkursa - kategorija 3 (3.6 MB)

Spisak učesnika konkursa (196 KB)

Katalog Nagrade Ranko Radović (5.3 MB)

Fotografije sa dodele Nagrade Ranko Radović 2018

Tokom aprila (maja) 2019. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, Wienerberger d.o.o.Kanjiža, Inženjerska komora Srbije, Radio-televizija Srbije kao suosnivači – objavili su

Javni poziv – konkurs

za dodelu Nagrade Ranko Radović, koja je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

Konkurs je trajao od 03. septembra do 15. oktobra 2018. godine.

Nagrada će se dodeliti za:

  1. kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, i to za kritike, eseje, knjige, predavanja i pisanu reč uopšte;

  2. realizovano arhitektonsko delo dovršeno u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade i

  3. televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije realizovane u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade.

Konkurs NRR 2018 (150 KB) / Competition (158 KB)

Pravilnik NRR (208 KB) / Regulation (195 KB)

Uputstvo za izradu plakata (55 KB)

Biografija prof. dr Ranka Radovića (56 KB)

PRIJAVA

Pokrovitelji Nagrade Ranko Radović:
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Za ULUPUDS

Konstantin T. Petrović, ist. um.
sekretar Nagrade Ranko Radović
koordinator Stručne službe ULUPUDS-a


IZLOŽBA POMERANJE  GRANICA/4 u okviru TISO sekcije ULUPUDSa

Izložba POMERANJE  GRANICA/4 se otvorena je u četvrtak, 20. decembra 2018. u 19.00 sati u Muzeju primenjene umetnosti.

Prateći program (900 KB)


IZLOŽBA SLIKARSKO GRAFIČKE SEKCIJE ULUPUDS-a TRADICIONALNO - MODERNO 2018.

PREUZIMANJE RADOVA sa drugog dela izložbe Tradicionalno modernoodržano je u utorak 15. 01. 2019. godine od 13.00 sati do 16.00 sati.

Izložba Slikarsko grafičke sekcija ULUPUDS-a Tradicionalno-moderno 2018. (drugi deo) otvorena je u petak, 14. decembra 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Studentskog kulturnog centra.

Spisak izlagača za drugi deo izložbe

Nagradu u okviru prvog dela izložbe Tradicionalno - moderno dobio je Dragan Bubnjević, za rad U potrazi za Svetim gralom.
http://www.artinfo.co.rs/ceo_profil.php?korisnik_id=4214#https://www.youtube.com/watch?v=u5_m8G1J7SA

Nagradu u okviru drugog dela izložbe Tradicionalno - moderno dobio je Miroslav Batan Blagojević, za rad Mesečeva stena.
http://www.artinfo.co.rs/ceo_profil.php?korisnik_id=4224#info_79
https://www.youtube.com/watch?v=-leK2qucyi0

Izložba Tradicionalno - moderno, u organizaciji Odbora slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a održana je i ove godine u Velikoj galeriji SKC Beograd. Svoje radove premijerno je izložilo 53 autora, u okviru dva termina.

Tradicionalno - moderno 1
 23.11.2018. u 19.00 sati (slike, ikone, mozaici i objekti) do 10.12.2018.

Tradicionalno - moderno
2
14.12.2018. u 19.00 sati (slike i radovi na papiru (grafika, ilustracija…) do 31.12.2018.

Informacija o izložbi

Prijem radova za izložbu Tradicionalno - moderno je održan 19. novembra 2018. godine u Velikoj galeriji SKC Beograd, od 12.00 do 16.00 sati.

Spisak izlagača za prvi deo izložbe

Izložba Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a Tradicionalno - moderno 2018. otvorena je u petak, 23. novembra 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Studentskog kulturnog centra.

Informacija o izložbi

Informacije za učesnike izložbe

Učesnici konkursa (147 KB)

Konkurs (60 KB)

Pravo učešća imaju članovi SVIH sekcija ULUPUDS-a

Prijavni list (95 KB)


GODIŠNJA IZLOŽBA SEKCIJE UMETNIČKE FOTOGRAFIJE

Na svojoj godišnjoj izložbi sekcija za Umetničku fotografiju ULUPUDSA organizovala је tribinu: ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA – OSNOV  FOTOGRAFIJE U MEDIJIMA

NA OVU TEMU SU GOVORILI:
Danja Mataruga i Ivana Đurić- Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije
Nino Brajović- UNS
Zlatko Čobović- NUNS
Aleksandar Jovanović- Asocijacija Medija
Nikola Stojić-N1
Andreja Čivtelić- advokat
Zvezdan Mančić- Centar za razvoj fotografije
Srđan Ilić- UFOS
Želјko Jovanović- ULUPUDS

Tribina је održana u sredu 5. decembra 2018. godine u galeriji PROZOR , ulica Koče Popovića broj 9, Beograd sa početkom u 12.00 sati.


GODIŠNJA IZLOŽBA Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-а 2018.

Godišnja izložba slikarsko - grafičke sekcije KOD otvorena je 24. decembra 2018. u UK Stari grad (Parobrod) i trajala je do 15. januara 2019. Izložbu je otvorila predsednica sekcije, mr Milica Vuković. Tom prilikom je dodeljena i nagrada za rad Žar autorki Jeleni Dunđerović.

U prilogu su snimak otvaranja i link ka fotografijama, a više informacija i dodatne fotografije sa izložbe, možete pronaći na stranici naše FB grupe.
https://www.youtube.com/watch?v=fgOWKntMesM
http://www.artinfo.co.rs/ceo_profil.php?korisnik_id=4232#info_91

Spisak izlagača i radova za Godišnju izložbu SG sekcij (245 KB)

Konkurs

Prijava


Tradicionalna Godišnja izložba Dizajn sekcije 2018.

Drugi deo Godišnje izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a otvoren je u petak, 02. novembra 2018. godine u 19.00 sati u Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra.

Izložba je otvorena 17. oktobra 2018. godine u 19.00 sati u Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48, Beograd).

Učesnici konkursa (26 KB)


Tema ovogodišnje izložbe je slobodna, a akcenat je na prezentaciji aktuelnog stvaralaštva na polju dizajna.

Konkurs je bio otvoren od 04 do 25. septembra 2018. godine.

Na konkursu su mogli učestvovati redovni članovi svih sekcija Udruženja, kao i kandidati za prijem u članstvo.

Konkurisalo se sa realizovanim i idejnim projektima iz svih oblasti dizajna nastalim u protekle dve godine.

Svaki autor je mogao konkurisati sa dva rada.

Kotizaciju za katalog u iznosu od 1000 dinara plaćaju samo autori čiji radovi budu selektovani.

Svi radovi koji prođu selekciju treba da budu opremljeni za galerijsko izlaganje (uramljivanje ili kaširanje), a troškove opreme snose autori.

U toku održavanja izložbe biće organizovano glasanje za izbor najboljeg rada po mišljenju publike.

Srdačno,

Odbor Dizajn sekcije

Konkurs (432 KB)

Formular


63. SAJAM KNJIGA 2018.

Nagrade ULUPUDS-a na 63. Sajmu knjiga

http://www.seecult.org/vest/nagrade-ulupuds-na-63-sajmu-knjiga

https://www.blic.rs/kultura/vesti/nagrade-ulupuds-ovo-su-najlepse-knjige-sajma/gsqty0z

https://www.vesti.rs/Sajam-knjiga/Nagrade-ULUPUDS-a-na-63-Sajmu-knjiga.html

https://www.krstarica.com/zivot/kultura/ulupuds-izdavacku-poduhvat-nemanjici-starozavetna-dinas/


Interni poziv za honorarno angažovanje istoričara umetnosti

Angažovanje se vrši zaklјučivanjem autorskih ugovora, pojedinačno za realizaciju svakog od sledećih projekata:

Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 14. septembar 2018. godine.

1. Majska izložba 2019.
2. Zlatno pero  2019.

Interni poziv za honorarno angažovanje istoričara umetnosti (318 KB)


IZLOŽBA 23. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJA ULUPUDS- a
06. - 15. septembar 2018.
Umetnički paviljon Cvijeta Zuzorić u Beogradu

Žiri u sastavu: Olivera Vukotić, Leonora Vekić i Snežana Skoko dodelili su nagrade na 23. Bijenalu tapiserije: Glavnu nagradu na 23. Bijenalu tapiserije je dobio Mateja Rodiči za rad Oltar.

Plakete su dobili: Slađana Milojević za  rad Učaurena prošlost i Tamara Jelača za rad Crvena tačka-san svakog umetnika.

Promocija knjige dr Mirjane Teofanović Tapiserija u Srbiji od 1950- 2000. godine održana je u četvrtak, 13. septembra 2018. godine u 17.00 sati u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Izložba je otvorena u četvrtak, 06. septembra 2018. godine u 19.00 sati.

Učesnici konkursa 23 Bijenala tapiserije TISO sekcije ULUPUDS-a


Konkurs 23. Bijenale tapiserije

Prijava 23. Bijenale tapiserije


Izložba Mali format ULUPUDS-a 2018. otvorena je 13. decembra 2018. godine u galeriji Singidunum. Izložbu su otvorile istoričarka umetnosti Vesna Todorović, inače i autor teksta u katalogu izložbe, i Milica Vuković, predsednica SG sekcije. Tom  prilikom pročitana su i imena nagrađenih autora tokom prošlogodišnje izložbe, a na osnovu najvećeg broja osvojenih glasova od strane publike, u gradovima koje je izložba obišla. Prvo mesto podelile su dve osobe: Milomirka Petrović Đokić i Irena Bijelić Gorenjak.
http://www.artinfo.co.rs/ceo_profil.php?korisnik_id=4222#info_79
https://www.youtube.com/watch?v=drGxe4tm0QQ

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2018. otvorena je 20. novembra u KC Kruševac i trajaće do 02. децембра 2018. godine. Izložbu je otvorila urednica likovnog programa Marija Stojadinović, u galeriji Legat Milića od Mačve.

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2018. otvorena je 01. novembra u galeriji Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu i trajaće do 15. novembra 2018. godine.

Izložba Mali format ULUPUDS-a otvorena je 12. oktobra u Galeriji Doma kulture Ivanjica i trajaće do 22. oktobra 2018. godine. Izložbu je otvorila urednica likovnog programa galerije, Milica Raičević.

Izložba Mali format ULUPUDS-a otvorena je 17. septembra .2018. godine. u Likovnom salonu DK Čačak.

Izložba Mali format ULUPUDS-a otvorena je 16. avgusta 2018. godine u KC Jagodina. Izložba će trajati do 10. septembra 2018. godine. Izložbu su zajedno otvorile Marija Vulić, u ime Centra, i član Odbora Slikarsko grafičke sekcije Tatjana Koraksić.

Opširnije: https://kcnonline.rs/otvorena-izlozba-slika-malog-formata-ulupuds-a-u-jagodini/


Na izložbi studenata četvrte godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, komisija US ULUPUDS-a u sastavu: Dušan Jovanović, Danijela Paracki i Snežana Pešić Rančić je dodedila je plakete ULUPUDS-a

Plakete ULUPUDS-a - Izložba studenata četvrte godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu


Izložba Slikarsko grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2018. otvorena 12. jula 2018. godine u KC Paraćin.


50. MAJSKA IZLOŽBA 2018.

Tribina Čarobno putovanje dece učesnika na putu nastanka inkluzivnog mjuzikla održana je u Galeriji NBS-a, u utorak, 12. juna 2018. godine.

Organizator tribine: Ida Ignjatović

Učesnici: Ida Ignjatović, scenograf, Đorđe Makarević, režiser i Natalija Lazić, producent predstave

O Tribini Čarobno putovanje dece učesnika na putu nastanka inkluzivnog mjuzikla

Jubilarna 50. Majska izložba ULUPUDS-a  otvorena je 06. juna u 19h u Galeriji Narodne banke Srbije.

O izložbi

Nagrade 50. Majske izložbe

Spisak učesnika 50. Majske izložbe sa radovima

Obaveštenje u vezi sa materijalnim greškama u katalogu 50. Majske izložbe

https://www.casopiskus.rs/ulupuds-ova-50-jubilarna-majska-izlozba/

Sa otvaranja 50. Majske izložbe (video snimila Jelena Zlatković)

Autori koji prođu selekciju plaćaju kotizaciju od 1000,00 rsd, uplatom  na račun: 105-0000002149120-65 (AIK banka).


SKUPŠTINA UDRUŽENJA LIKOVNIH UMETNIKA PRIMENJENIH UMETNOSTI I DIZAJNERA SRBIJE

Skupština je održana u subotu, 26. maja 2018. godine  sa početkom u 12.00 sati u Maloj sali Dečijeg kulturnog centra, Takovska 8, Beograd.

Informacija za medije

Slike sa Skupštine

Dnevni red Skupštine

Poslovnik o radu Skupštine

Predlog promene Pravilnika za prijem u članstvo - Arhitektonska sekcija

Predlog promene Pravilnika za prijem u članstvo - Sekcija umetničke fotografije

Biografije kandidata za organe i tela Udruženja

Glasaćki list - kandidati za organe i tela Udruženja (215 KB)

Nagrade Udruženja

Izveštaj predsednika Upravnog odbora (3.9 MB)

Izveštaj Umetničkog saveta 2015-2018

Izveštaj Suda časti 2015-2018 (1.2 MB)

Izveštaj Nadzornog odbora

Izveštaj o radu Sekcije za tekstil i savremeno odevanje

Dopuna skupštinskog materijala biće postavljena naknadno.


Izložba Slikarsko - grafičke sekcije ULUPUDS-a Mali format ULUPUDS-a 2018.

Katalog izložbe Mali format (1.5 MB)

Izložba Mali format je otvorena 11. juna 2018. godine u Centru za kulturu Stara Pazova.

Sa otvaranja izložbe: https://www.youtube.com/watch?v=YYPDcFbpEG8

Izložba je otvorena u petak, 25. maja 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji centra za kulturu Masuka u Velikoj Plani, ul. Branka Radičevića br.1.

Izložba će trajati do 07. juna 2018. godine.

Učesnici izložbe

Prijem radova je obavljen u sredu, 23.05.2018. godine u prostorijama Udruženja, od 11.00 do 17.00 sati.

Konkurs je bio otvoren do 21. maja. 2018. godine, za sve članove ULUPUDS-a - tehnike i teme su slobodne

Konkurs

Prijavni list


NAGRADA RANKO RADOVIĆ

Izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović 2017 održana je od 21. maja do 04. juna 2018. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (Departman za arhitekturu i urbanizam), Trg Dositeja Obradovića 6.


SAOPŠTENJE UPRAVNOG ODBORA Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije

Na osnovu objavljenih rezultata Konkursa Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda za (su)finansiranje programa u 2018. godini, Upravni odbor ULUPUDS-a (Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) je odlučio da se obrati javnosti zbog upitanosti o odgovornosti za neprofesionalne i, u krajnjoj instanci, izrazito omalovažavajuće rezultate Konkursa. Iako su o raspodelama budžetskih sredstava nominalno odlučivale nekakve Komisije, pa i za delatnosti u čijem domenu su i ULUPUDS-ovi predlozi, potpuno je jasno da iza odluka, onakvih kakve jesu, stoji nadležnost rukovodioca Sekretarijata Ivone Jevtić, gradske sekretarke za kulturu.

Saopštenje Upravnog odbora (230 KB)


PROGRAM GALERIJA UDRUŽENJA ZA 2018. GODINU

Program galerija Udruženja za 2018. godinu


Umetnički savet ULUPUDS-a je raspisaoe konkurs za 50. Majsku izložbu 2018

Obaveštenje u vezi sa produženjem roka za učešće na 50. Majskoj izložbi

Konkurs je bio otvoren od 09. marta do 07. maja 2018. godine.

Tema 50. Majske izložbe je:

...TRAJANјE

Prostor: Galerija Narodne banke Srbije

Konkurs

Pravilnik

Prijavni list

Umetnički savet ULUPUDS-a raspisao je KONKURS za vizuelni identitet 50. Majske izložbe pod nazivom: 50 MAJSKA IZLOŽBA ...TRAJANјE. Konkurs je bio otvoren samo za članove ULUPUDS-a.

Rezultati konkursa za vizuelni identitet 50. Majske izložbe ULUPUDS-a

Na Konkursu za vizuelni identitet 50. Majske izložbe ULUPUDS-a, koji je bio otvoren do 26. marta 2018., učestvovali su sledeći članova Udruženja: Sofija Bajić, Aleksandra Janković, Milica Jovanović Marković, Milan Miodragović, Dušan Popović, Danira Sovilј, Dušan M. Stanisavlјević i Mladen Tušup.

Umetnički savet ULUPUDS-a obavio je selekciju pristiglih radova i doneta je jednoglasna odluka da se izrada kompletnog vizuelnog identiteta i prelom kataloga 50. Majske izložbe poveri Daniri Sovilј.

Obrazloženje: Predlog koji je poslala Danira Sovilј kompletiran je prema zahtevima konkursa, ističe se dizajnerskom pismenošću, a celukupni dizajn formalno i simbolički prati temu ovogodišnje Majske izložbe.

Pobednica konkursa će biti kontaktirana povodom dalјih dogovora.

Svi radovi koji su učestvovali na konkursu biće publikovani u ovogodišnjem katalogu Majske izložbe.

Konkurs


NAGRADA PAVLE VASIĆ

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za NAGRADU PAVLE VASIĆ koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2017. godine.

Konkurs je bio otvoren od 15. januara do 14. februara. 2018. godine.

Prijavu koja treba da sadrži kratku biografiju autora, preporuku ili recenziju rada (nije obavezno) kao i četiri primerka knjige, kataloga ili rada trebalo je dostaviti u ULUPUDS, Terazije 26, drugi sprat, Beograd, do 14. februara 2018. godine.

Odluka Žirija za dodelu Nagrade saopštena je prilikom svečanog uručenja Nagrade 12. marta. 2018. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

Na osnovu konkursnog materijala Žiri je većinskim glasanjem doneo odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2017. godinu dodeli: dr Jasni Jovanov za knjigu Dragan Aleksić-likovne kritike, izdavač, Spomen zbirka Pavle Beljanski, Narodna biblioteka Srbije iz Beograda i Novog Sada, 2017.

Žiri Nagrade Pavle Vasić čine:

dr Čedomila Marinković, predsednik Žirija
prof. dr Sanja Pajić
Miroslav Karić

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Obrazloženje Nagrade Pavle Vasić (550 KB)

Biografija dr Jasne Jovanov

Učesnici konkursa Nagrade Pavle Vasić (520 KB)

Pravilnik Nagrade Pavle Vasić (45 KB)

Biografija Pavla Vasića

O Nagradi Pavle Vasić - hronologija (270 KB)

Za ULUPUDS

Konstantin T. Petrović
koordinator Stručne službe ULUPUDS-a
sekretar Nagrade Pavle Vasić


PRIJEM U ČLANSTVO ULUPUDS-a 2018.

Poštovane kolege,

Obaveštavam Vas da je preuzimanje radova sa Izložbe novoprimljenih članova ULUPUDS-a 2018. u četvrtak 29. i petak 30. marta od 12:00 do 16:00 sati u Galeriji SULUJ, Terazije 26/II.

Molim Vas da ispoštujete predviđene termine i da ukoliko niste u situaciji da sami preuzmete radove, pošaljete nekoga da to učini za Vas, jer udruženje nije u mogućnosti da čuva iste.

Unapred zahvalan na razumevanju

Predrag Stojanović dipl. ist. um.
Kustos Izložbe radova 
novoprimljenih članova ULUPUDS-a

Izložba radova novoprimljenih članova ULUPUDS-a 2018.

Izložba radova novoprimljenih članova ULUPUDS-a 2018. otvorena je u ponedeljak, 12. marta u 19:00 sati u Galeriji SULUJ, Terazije 26/II.

Spisak novoprimljenih članova ULUPUDS-a 2018.

Spisak novoprimljenih članova ULUPUDS-a 2018.

Opširnije


IZLOŽBA SEKCIJE ZA TEKSTIL I SAVREMENO ODEVANJE EKSPERIMENTOM DO

Konkurs


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2017

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održana je u četvrtak, 21. XII 2017. godine u 13:00 časova u Maloj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, Studentski trg broj 5 u Beogradu.

Plakat (4.7 MB)

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 1 (kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi urbanizmu i gradu) doneo je odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi urbanizmu i gradu dodeli: dr Aleksandri Stupar, dipl.inž.arh., vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, za knjigu GRAD: Forme i procesi, izdavač Orion Art, 2016.

Obrazloženje - kategorija 1 (425 KB)

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 2 (realizovano arhitektonsko delo) doneo je odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli: Studiu Simović, odgovorno lice: Marija Simović, dipl.inž.arh., autori projekta: Marija Simović, dipl.inž.arh., Petar Simović, dipl.inž.arh., za stambeni objekat N1 Housing, Nemanjina ulica, Kragujevac, Srbija, 2016.

Obrazloženje - kategorija 2 (213 KB)

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 3 (televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije) doneo odluku da u 2017. godini ne dodeli nagradu za televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije.

Obrazloženje - kategorija 3 (475 KB)

Učesnici konkursa će biti prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja će biti otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca na dan dodele Nagrade 21. XII 2017. godine.

Tokom aprila (maja) 2018. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehnickih nauka u Novom Sadu.

Odluka o nagradama se ne može objavljivati u medijima pre dana dodele nagrada.

Informacija za štampu

Spisak učesnika konkursa - kategorija 1 (345 KB)

Učesnici konkursa - kategorija 1 (2.6 MB)

Spisak učesnika konkursa - kategorija 2 (410 KB)

Učesnici konkursa - kategorija 2 (4.2 MB)

Spisak učesnika konkursa - kategorija 3 (320 KB)

Učesnici konkursa - kategorija 3 (2.4 MB)

Katalog Nagrade Ranko Radović 2017 (4.7 MB)

Konkurs NRR 2017 (130 KB) / Competition (135 KB)

Pravilnik NRR (65 KB)


Uputstvo za izradu plakata (55 KB)

Biografija prof. dr Ranka Radovića (56 KB)

PRIJAVA

Pokrovitelji Nagrade Ranko Radović:
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije
Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu

Za ULUPUDS

Konstantin T. Petrović, ist. um.
sekretar Nagrade Ranko Radović
koordinator Stručne službe ULUPUDS-a


TISO 06  IZLOŽBA SEKCIJE TEKSTILA I SAVREMENOG ODEVANJA ULUPUDS-a, 20. decembar 2017. - 20. januar 2018. godine
Muzej  primenjene  umetnosti  (Vuka Karadžića 18), Beograd.

Otvaranje izložbe održano je u sredu, 20. decembra 2017. godine u 19.00 sati.

Katalog izložbe (1.7 MB)

Učesnici izožbe


MALI FORMAT ULUPUDS-a  2017.

Preuzimanje radova sa izložbe MALI FORMAT ULUPUDS-a 2017. će biti  u subotu, 23. decembra od 15 do 17 sati u Galeriji Singidunum.

Milomirka Petrović Đokić, predsednica Slikarsko grafičke sekcije

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2017. otvorena je u četvrtak, 14. decembra 2017. godine u 19.00 sati u Galeriji Singidunum.

O izložbi

Predgovor iz kataloga


Izložba 19. Bijenale keramike  Beograd 

Izložba 19. Bijenale keramike  Beograd otvorena je u galeriji RTS-a u utorak, 12. decembra 2017. godine u 19.00 sati.

Nagrade 19. Bijenala keramike Beograd

Izlagači

Poziv za izložbu: 19. Bijenale keramike  Beograd 


GODIŠNJA IZLOŽBA DIZAJN SEKCIJE ULUPUDSa 2017.

Preuzimanje radova sa izlozbe DESIGN2017 je u ponedeljak 15.01. od 13h do 16h u Galeriji SKC.

Odbor sekcije

Otvaranje godišnje izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a (druga postavka) održano je u utorak, 12. decembra 2017. godine u 19.00 sati u Galeriji SKC-a, Kralja Milana 48, Beograd.

Predaja radova za drugu postavku Dizajn sekcije je u petak 08. decembra u periodu od 14.00 do 17:30 sati u Galeriji SKC. U istom periodu je i preuzimanje radova iz prve postavke.

Odbor sekcije

Otvaranje godišnje izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a održano je u petak, 24. novembra 2017. godine u 19.00 sati u Galeriji SKC-a, Kralja Milana 48, Beograd.

Poštovane koleginice i kolege,

Druga grupa predaje radove 08. decembra od 14.00 do 17.30 sati, otvaranje izložbe je 12. decembra u 19.00 sati.

Odbor dizajn sekcije

Spisak učesnika po grupama 48 (KB)

Učesnici Godišnje izložbe Dizajn sekcije (65 KB)
Napomena: kandidati koji su poslali 2 rada će biti pojedinačno kontaktirani oko toga koji je rad prošao selekciju.

Tema ovogodišnje izložbe je slobodna, a akcenat je na prezentaciji aktuelnog stvaralaštva na polju dizajna. Izložba će biti održana u novembru u Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48, Beograd).

Konkurs je bio otvoren od 01 do 10. oktobra 2017. godine.

Na konkursu su učestvovali redovni članovi svih sekcija Udruženja, kao i kandidati za prijem u članstvo. Konkurisalo se sa realizovanim i idejnim projektima iz svih oblasti dizajna nastalim u protekle dve godine. Svaki autor mogao je konkurisati sa dva rada. Slike ili fotografije radova dostavljale su se na adresu dizajnsekcija@gmail.com (JPEG, duža stranica 15cm, 300dpi, RGB). Isti prilozi biće upotrebljni i za katalog; uz grafički materijal potrebno je bilo poslati popunjen prijavni formular koji se nalazi u prilogu.

Kotizaciju za katalog u iznosu od 1000 dinara plaćaju samo autori čiji radovi budu selektovani. Svi radovi koji prođu selekciju treba da budu opremljeni za galerijsko izlaganje (uramljivanje ili kaširanje), a troškove opreme snose autori.

Članovi Odbora Dizajn sekcije vršili su selekciju konkursnih radova.

Odbor Dizajn sekcije

Konkurs (575 KB)

Prijavni list


Godišnja jesenja izložba  Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a HORIZONTI 2017.

Godišnja jesenja izložba  Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a HORIZONTI 2017. otvorena je 20. novembra 2017. godine u Galeriji Progres.

dr Zoja Bojić, Istoričar umetnosti,  predsednica Sekcije  teorije, kritike, istorije primenjene umetnosti i Milomirka Petrović Đokić, predsednica Slikarsko - grafičke sekcije ULUPUDS-a, otvorile su Godišnju jesenju izložbu - Horizonti 2017. Tom prilikom su dodeljene nagrade Marici Babović, Gordani Gajin, Miladinu Otoviću, Ljiljani Rivić, Vukici Mikači, Mariji Savčić i Maji Veselinović. 

Izložba je trajala do 26. novembra, u periodu od 12 do 20 sati.

Podizanje radova je održano u nedelju, 26. novembra od 17 do 20 sati.

O izložbi, Zoja Bojić

Rezultati Konkursa izložbe HORIZONTI 2017.

Od 95 učesnika konkursa izabrano  je 78 autora.

Učesnici izložbe

Obaveštenje učesnicima konkursa za izložbu Horizonti u galeriji Progres !

Radovi na papiru ne treba da budu uramljeni, obezbeđeni su ramovi iz Udruženja (100 x 70 cm).

Konkurs

Prijava


Godišnja izložba Sekcije umetničke fotografije ULUPUDS-a otvorena je u Galeriji Prozor 20. novembra 2017. godine, ulica Koče Popovića 9.


Izložba  Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a TRADICIONALNO MODERNO 2017.

Izložba Tradicionalno Moderno (drugi deo) otvorena je u ponedeljak, 06. novembra 2017. godine u 19.00 sati u Galeriji Studentskog kulturnog centra. Izložba traje do 21. novembra 2017. godine.

Izložba Tradicionalno Moderno (prvi deo) je otvorena u sredu, 18. oktobra 2017. godine u 19.00 sati u Galeriji Studentskog kulturnog centra. Izložba traje do 01. novembra 2017. godine.

Katalog izložbe (1.25 MB)

Učesnici izložbe Tradicionalno moderno


49. ZLATNO PERO BEOGRADA, 14. MEĐUNARODNI BIJENALE ILUSTRACIJE, 2017 / 49th GOLDEN PEN OF BELGRADE, THE 14th INTERNATIONAL BIENNIAL OF ILLUSTRATION 2017

Radovi sa 49. Zlatnog pera Beograda (koji nisu preuzeti u objavljenom terminu) biće vraćeni autorima do sredine 2018. godine kako je naznačeno u Pravilniku izložbe.

Dečja radionice 49. Zlatnog pera Beograda koju je vodila Milica Stojšin održana je u subotu, 18. novembra 2017. godine od 12.00 do 15.00 sati u Maloj galeriji ULUPUDS-a.

U okviru 49. izdanja Zlatnog pera Beograda – 14. Međunarodnog bijenala ilustracije, Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) i Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstavio je izložbu Sare Maceti koja je održana od 14. do 24. novembra u Medijateci Instituta.
http://www.iicbelgrado.esteri.it/iic_belgrado/sr/gli_eventi/calendario/
2017/11/49-golden-pen-di-belgrado-mostra.html

Galerija Progres, Knez Mihailova 27, Beograd 30. oktobar - 19. novembar 2017. Izložbae je otvorena u ponedeljak, 30. oktobra u 19.00 sati.

Informacija za medije

U četvrtak, 02. novembra 2017. u Galeriji Progres Sekcija za teoriju kritiku i istoriju i primenjene umetnosti održala je stručni skup pod naslovom Linija.

Program

1. dr. Zoja Bojić, O helenističkoj apstraktnoj slici izloženoj u Rimu u prvoj polovini 1. veka naše ere
2. Vesna Pavićević, Nada Doroški
3. Jelena Pavićević, Rokenrol, inspiracija slikara
4. dr. Mirjana Gligorijević Maksimović, Linija u srednjevekovnoj umetnosti
5. dr. Dijana Milašinović Marić, O ornamentu u arhitekturi

Spisak učesnika izložbe 49. Zlatno pero Beograda, 14. Međunarodni bijenale ilustracije 2017. / Participants of the exhibition

Vraćanje originalnih radova, koji nisu prošli učešće na izložbi Zlatno pero 2017 i oni koji će biti izlagani, obaviće se od 28 - 30. novembra od 13 - 16 sati.


Zbog velikog interesovanja produžavamo konkurs za Zlatno pero Beograda. Vaše radove i prateću dokumentaciju možete nam poslati u periodu od 14. do 28. avgusta na adresu: ULUPUDS, Terazije 26/II, 11103, Beograd, Srbija.

Due to a particularly high number of entries, we are extending the application period for the "Golden Pen" of Belgrade. You will be able to send your work accompanied by the necessary documents between the 14th and 28th of August, to the following address: ULUPUDS, Terazije 26/II, 11103, Belgrade, Serbia or Postal Code 87, with the specification for THE GOLDEN PEN.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος παρατείνουμε το διαγωνισμό για τη "Χρυσή Πένα" του Βελιγραδίου. Μπορείτε να μας στείλετε τα έργα σας συνοδευόμενα από τα απαραίτητα έγγραφα την περίοδο μεταξύ 14 και 28 Αυγούστου, στη διεύθυνση: ULUPUDS, Terazije 26/II, 11103, Beograd, Srbija; Postal Code 87 με τη σημείωση ''FOR THE GOLDEN PEN''.

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONKURSU

CALL FOR ENTRIES

APPEL A CANDIDATURES

ПРИГЛАШЕНИЕ К УЧАСТИО В КОНКУРСЕ

ΚΆΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΕΣ

PRAVILNIK / REGULATIONS (1.9 MB)

ПОЛОЖЕНИЯ И ЗАЯВКА НА УЧАСТИЕ (1.9 MB)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ (1.3 MB)

REQUERIMIENTO DE PARTICIPACION (1.6 MB)


Razgovor sa Pavlom Zelićem o internacionalnim izložbama i festivalima stripa, i o značaju koji učešće na njima može imati za domaće autore.

Razgovor je održan 15. novembra 2017 u prostorijama galerije Galerije SULUJ.

Razgovor je u organizaciji Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju primenjene umetnosti ULUPUDS-a.

Pavle Zelić je višestruko nagrađivani strip scenarista i pisac, autor i učesnik brojnih internacionalnih projekata vezanih za strip u zemjli i inostranstvu.


Izložba Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a AKSESOAR 11, otvorena je u u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine u 19.00 sati. Izložba traje do 10. novembra 2017. godine.


Interni poziv za honorarno angažovanje istoričara umetnosti (Majska izložba 2018, Zlatni osmeh 2018.)

Interni poziv za honorarno angažovanje istoričara umetnosti (240 (KB)


62. BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA
22-29. oktobar 2017.

Nagrade na 62. Beogradskom sajmu knjiga

Dodela nagrada ULUPUDS-a održaće se 27. oktobra 2017. godine u 20.00 sati u sali Ivo Andrić na Beogradskom sajmu.


MALI FORMAT ULUPUDS-a  2017.

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2017. otvara se u četvrtak, 14. decembra 2017. godine u 19.00 sati u Galeriji Singidunum.

Izložba Mali format ULUPUDS-a je otvorena 01. decembra 2017. godine u Art galeriji Centra za kulturu u Aleksincu.

Izložba Mali format ULUPUDS-a je otvorena 15. novembra 2017. godine u 19.00 sati u Legatu Milića od Mačve u Kruševcu.

Izložba Mali format ULUPUDS-a  je otvorena 23. oktobra u 19.00 sati u Domu kulture u Čačku i trajala je do 10. novembra.

Izložba Mali format otvorena je u Domu kulture u Ivanjici u petak, 06. oktobra 2017. godine u 19.30 sati.

Izložba Mali format otvorena je u Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu 29. juna 2017. godine.

Izložba Mali format ULUPUDS-a otvorena je u četvrtak,11. maja 2017. godine u 19.00 sati u Galeriji centra za kulturu Masuka, Velika Plana.

Kandidati koji su prošli selekciju za izložbu MALI FORMAT ULUPUDS-a

Konkurs

Prijava

Sabirajući sve glasove iz  galerija u kojima je bila prikazana  X izložba MALI FORMAT ULUPUDS-a  2016. godine, najveći broj glasova je prikupio rad koleginice Jelene Vitaz, akril na platnu, Paun. Nagrada u obliku Diplome joj je uručena  na sastanku Slikarsko grafičke sekcije 08. maja 2017.

Milomirka Petrović Đokić, predsednica Slikarsko grafičke sekcije


Izložba SALON U OKTOBRU

Izložba Salon u oktobru otvorena je 12. oktobra 2017. godine u 19.00 sati u Paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Nagrade Salona u oktobru

Katalog izložbe (5 MB)

Spisak primljenih autora i radova za izložbu Salon u oktobru


Konkurs

Pravilnik


Izložba Beograd – grad u kome stvaram 2017.

Ove godine izložba je realizovana u Maloj galeriji Vojske Srbije, Svečano otvaranje je održano 29.8.2017. Izložba je trajala do 21.9.2017. godine.

Zahvaljujem kolegama koje su se već prijavile na konkurs.

Marina Milovanović Kušić
kusicdesign@gmail.com

Konkurs

Prijavni list


49. MAJSKA IZLOŽBA 2017.

Predavanje Dragana Bosnića 30 g. Vuka za početnike i 100 g. od Boljševičke revolucije u Rusiji (prateći program 49. Majske izložbe) održano je se UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a, u utorak 27. juna 2017. godine u 18.00 sati. 

Mala promocija publikacije Okruglog stola Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju umetnosti održana je u ponedeljak, 26. juna u galeriji SULUJ u 19.00 sati.

49. majska izložba PREKO CRTE otvorena je u sredu, 14. juna 2017. u 19.00 sati u Galerije SKC, Kralјa Milana 48.

PRATEĆI PROGRAM 49. Majske izložbe PREKO CRTE održan je u petak, 16. juna 2017. u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a.

Otvaranje samostalne izložbe dobitinika Velike nagrade 48. majske izložbe ULUPUDS-a, Nenada Race održano je u utorak, 06. juna 2017. godine u 19.00 sati u Maloj galeriji ULUPUDS, Uzun Mirkova 12.

Informacija za štampu

Nagrade 49. Majske izložbe

Uvodna reč iz kataloga 49. Majske izložbe

Spisak učesnika 49. Majske izložbe sa radovima

Obaveštenje kustosa 49. Majske izložbe / kalendar aktivnosti

Obaveštenje / konkurs za vizuelni odentitet


Konkurs je bio otvoren od 05. a njegovo trajanje je produženo do 30. aprila 2017. godine.

Zajednička tema - slogan 49. Majske izložbe je: Preko crte

Konkurs

Pravilnik

Prijavni list

Konkurs za vizuelni identitet

Obaveštenje Upravnog odbora za članove ULUPUDS-a (300 KB)


NAGRADA RANKO RADOVIĆ

Izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović 2016 održana je od 15. maja do 30. juna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (Departman za arhitekturu i urbanizam), Trg Dositeja Obradovića 6.


PRIJEM NOVIH ČLANOVA ULUPUDS-a 2017

Izložba novoprimljenih članova ULUPUDS-a otvorena je u ponedeljak, 06. marta 2017. godine u Galeriji SULUJ, Terazije 26/2.

Spisak novoprimljenih članova ULUPUDS-a, 23.02.2017.

Spisak kandidata koji su se kvlifikovali za drugi krug konkursa za prijem novih članova ULUPUDS-a (320 KB)

Izjava o autorstvu

Prijem radova za konkurs za prijem novih članova 2017.  (drugi krug)


Obaveštenje o postupku prijema u članstvo

Član ULUPUDS-a može postati svaki građanin Srbije koji se profesionalno i aktivno bavi likovnim stvaralaštvom iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna i ispunjava uslove utvrđene posebnim uslovima Pravilnika i Statuta Udruženja (140 KB).

Pravilnik za prijem u članstvo (160 KB)

Statut Udruženja (140 KB)

Izmene Pravilnika za prijem u članstvo (Dizajn sekcija, Sekcija scenografije i kostimografije, Sekcija za tekstil i savremeno odevanje).

Kriterijumi za prijem u Dizajn sekciju (50 KB)

Formular za konkurs za članstvo u Dizajn sekciji

Prijava za prijem u članstvo

Primer popunjene uplatnice za kotizaciju (495 KB)

Konkurs se raspisuje jednom godišnje u periodu od 1 do 29. decembra.


NAGRADA PAVLE VASIĆ

Odluka Žirija za dodelu Nagrade saopštena je prilikom svečanog uručenja Nagrade u ponedeljak, 13. marta. 2017. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

Žiri koji čine: dr Vesna Kruljac, istoričar umetnosti, predsednik Žirija, Draginja Maskareli, istoričar umetnosti i prof. dr Dragan Bulatović, istoričar umetnosti, dodelio je Nagradu Pavle Vasić za 2016. godinu: dr Dejanu Sretenoviću, istoričaru i teoretičaru umetnosti, za knjigu Urnebesni kliker, umetnost i politika beogradskog nadrealizma, izdavač Službeni glasnik, 2016.

Biografija dr Dejana Sretenovića

Obrazloženje žirija (435 KB)

Učesnici konkursa (525 KB)


Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za NAGRADU PAVLE VASIĆ koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2016. godine.

Konkurs je bio otvoren od 16. januara do 14. februara. 2017. godine.

Prijavu koja treba da sadrži kratku biografiju autora, preporuku ili recenziju rada (nije obavezno) kao i četiri primerka knjige, kataloga ili rada trebalo je dostaviti u ULUPUDS, Terazije 26, drugi sprat, Beograd, do 14. februara 2017. godine.

Pravilnik Nagrade Pavle Vasić (45 KB)

Biografija Pavla Vasića

O Nagradi Pavle Vasić - hronologija (75 KB)

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.


Za ULUPUDS

Konstantin Petrović, ist.um.
koordinator Stručne službe ULUPUDS-a
sekretar Nagrade Pavle Vasić


ZA ČLANOVE UDRUŽENJA

Poštovane koleginice i kolege,

potrebno je da do 15. marta Udruženju dostavite Izveštaj o izlagačkoj aktivnosti tokom protekle godine (2016. godina), a aktivniji  članovi mogu konkurisati za Godišnju nagradu ULUPUDS-a za 2016. godinu.

Za ULUPUDS

Konstantin Petrović, ist.um.
koordinator Stručne službe ULUPUDS-a


Okrugli sto - predavanja i panel diskusije, povodom izložbe Pomeranje granica 3, u organizaciji Sekcije za istoriju, teoriju i kritiku umetnosti Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS).

Više informacija o programu možete pogledati na sajtu muzeja:
https://www.mpu.rs/srpski/temporary/izlozbe_2016/pomeranje_granica
_3/okrugli_sto.php#


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2016

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održana je u sredu, 21. XII 2016. godine u 13:00 sati u Maloj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, Studentski trg broj 5 u Beogradu.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 1 (kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi urbanizmu i gradu) doneo je odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi urbanizmu i gradu dodeli:

dr. sc. Zlatku Karaču, mag. ing. arh., dr. sc. Alenu Žuniću, mag. ing. arh., Ivi Körbler, ist.um., dr. sc. Heli Vukadin Doronjga, i Toniu Bešliću, dipl.inž.arh., za monografiju Branko Kincl, Hrvatska akademija nauke i umetnosti, 2016.

Obrazloženje (150 KB)

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 2 (realizovano arhitektonsko delo) doneo je odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli:

Branislavu Mitroviću, dipl.inž.arh., Siniši Tataloviću, dipl.inž.arh. i Mariji Miković, dipl.inž.arh. za Helidrom u Markovini, Crna Gora, 2016.

Obrazloženje (45 KB)

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 3 (televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije) doneo je odluku da nagradu za televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije dodeli:

Dušanu Đorđeviću
, fotografu, za Multimedijalni projekat SIV - Vremenska kapsula, 2016.

Obrazloženje (100 KB)

Odluka o nagradama se ne može objavljivati u medijima pre dana dodele nagrada.

Učesnici konkursa su prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja je otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca na dan dodele Nagrade 21. XII 2016. godine. Izložba će trajati do 28.12.2016. godine.

Tokom aprila (maja) 2017. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Informacija za štampu

Plakat (6.3 MB)

Katalog (5.4 MB)

Fotografije sa dodele Nagrade Ranko Radović 2016.

ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, Potisje Kanjiža A.D. - član grupe TONDACH, Inženjerska komora Srbije, Radio-televizija Srbije kao suosnivači – objavili su

Javni poziv – konkurs

za dodelu Nagrade Ranko Radović, koja je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

Konkurs je trajao od 01. septembra do 14. oktobra 2016. godine.

Nagrada će se dodeliti za:

  1. kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, i to za kritike, eseje, knjige, predavanja i pisanu reč uopšte;

  2. realizovano arhitektonsko delo dovršeno u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade i

  3. televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije realizovane u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade.

Pokrovitelji Nagrade Ranko Radović:
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije
Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu

Učesnici konkursa - kategorija 1

Učesnici konkursa - kategorija 2

Učesnici konkursa - kategorija 3

Konkurs NRR 2016. (120 KB) / Competition (120 KB)

Pravilnik NRR (65 KB)

Uputstvo za izradu plakata (55 KB)

Biografija prof. dr Ranka Radovića (56 KB)

Za ULUPUDS

Konstantin T. Petrović, ist. um.
sekretar Nagrade Ranko Radović
Koordinator Stručne službe ULUPUDS-a


Godišnja izložba Sekcije umetničke fotografije ULUPUDS-a otvorena je 06. decembra, 2016. u Kuli na Gardošu, Zemun.

Izložbu je otvorio Predsednik Udruženja ULUPUDS-a mr Bojan Kovačević

Video zapis sa izložbe https://www.youtube.com/watch?v=qyQS9Hnx9EE

Video zapis sa izložbe https://youtu.be/s_igAUxamg4

Katalog izložbe (3.5 MB)


GODIŠNJA JESENJA IZLOŽBA SLIKARSKO GRAFIČKE SEKCIJE ULUPUDS-a 2016. HORIZONTI 1 i 2

Otvaranje drugog dela Godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2 održano je u ponedeljak, 28. novembra u Velikoj galeriji SKC-a.

Na otvaranju su dodeljene nagrade: Snežani Pešić Rančić, Danici Tešić i Mini Hura.

Otvaranje Godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2 održano je u utorak, 08. novembra 2016. godine u 19.00 sati u Velikoj galeriji SKC-a.

Spisak izlagača za HORIZONTE 2, prvi deo izlozbe u SKC-u.

Milomirka Petrović, predsednica Slikarsko grafičke sekcije

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 1 otvorena je u petak, 21. oktobra 2016. godine u 19.00 sati u Galeriji Singidunum.

Nagrađeni autori: Marija Jevtić, Milica Matović i Snežana Petrović, Danica Todorović, Dragana Delibašić i Ružica Todorović

Učesnici konkursa

Konkurs

Prijava

O izložbi:

http://www.skc.org.rs/galerija-skc/7846-horizonti-ii-2016.html
 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=719130801572899&set=oa.
745998765551851&type=3&theater

http://e-kultura.rs/post/152149375177/galerija-singidunum-godi%C5%A1nja-jesenja-izlo%C5%BEba 

https://www.youtube.com/watch?v=WORvQdPYmSg 

https://www.youtube.com/watch?v=HFA0_YcJAtk&t=520s 


GODIŠNJA IZLOŽBA DIZAJN SEKCIJE - IZBOR 2016

Godišnja izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a Izbor 2016, otvorena je u Galeriji SKC u Beogradu, 06. oktobra u 19.00 sati.

Ove godine izložba je okupila rekordan broj učesnika, ukupno 57 radova autora iz svih oblasti dizajna, što na izvestan način svedoči o inspirativnosti teme, ali i o bogatstvu aktuelne stvaralačke aktivnosti naših članova.

Radovi su predstavljeni na dve sukcesivne postavke - otvaranje druge postavke održano je 20. oktobra.

Spisak učesnika godišnje izložbe Dizajn sekcije IZBOR 2016 (KB 444)


22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

Otvaranje izložbe 22. Bijenale tapiserije (ne)osnovano je održano u sredu, 12. oktobra 2016. u 19.00 sati u velikom  Barutnom magacinu a  Donjem gradu Beogradske tvrđave. Izložba je trajala do 26. oktobra 2016.                                

Tradicionalna manifestacija Bijenale tapiserije je spajanje tradicionalnih polazišta tapiserije i drugih disciplina savremene umetnosti. Zastupljene su razne  tehnike I vizuelni izrazi. Na izložbi je zastupljeno 17 izlagaca, od čega je pet, čiji su radovi vlasništvo Ateljea 61 iz Novog Sada.Ukupno je  izloženo  25 eksponata. Raznovrsnost  tapiserija je velika, od klasično tkanih i vezenih sa modernim motivima, do onih koje ulaze u prostor ili se projektuju  na tekstilu. Fascinantan je spoj antičkog izlagačkog prostora Barutane, sa umetničkom tapiserijom koja se neguje vekovima.

Učesnici izložbe 22. Bijenala tapiserije

O izložbi

Konkurs

Prijava


Konkurs za izlaganje u Galeriji Singidunum i Maloj Galeriji za 2017. godinu.

Konkurs je bio otvoren do 20.10.2016. godine.

Konkurs


Interni poziv za honorarno angažovanje istoričara umetnosti (Majska izložba 2017, Zlatno pero 2017.)

Interni poziv za honorarno angažovanje istoričara umetnosti (75 KB)


KONKURS za učešće u projektu  POMERANJEGRANICA 2016

Konkurs

Prijava


10. ZLATNI OSMEH 2016 – 1. ANIMAL CARTOON 2016

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) / Association of Applied Arts Artists and Designers of Serbia (ULUPUDS)
Udruženje karikaturista Srbije FECO / Union of cartoonists of Serbia FECO
Beogradski zoološki vrt / Belgrade Zoo Garden i / and
Portal Animal Cartoon / Animal Cartoon Portal

predstavljaju / present

10. MEĐUNARODNU BIJENALNU IZLOŽBU KARIKATURA ZLATNI OSMEH 2016. / the 10th INTERNATIONAL BIENNIAL CARTOON EXHIBITION GOLDEN SMILE 2016 – 1. MEĐUNARODNI KONKURS KARIKATURA ANIMAL CARTOON 2016. / the 1st INTERNATIONAL CONTEST ANIMAL CARTOON 2016

ZOOLOŠKI VRT / ZOOLOGICAL GARDEN

12. juli – 30. septembar 2016, Beogradski zoološki vrt, Mali Kalemegdan 8 / July 12 – September 30, 2016, Belgrade Zoo Garden, Mali Kalemegdan 8
Radno vreme: 8 – 19.30 časova / Opening hours: 8 am – 7.30 pm

Svečano otvaranje i dodela nagrada, crtanje portreta uživo – gost programa karikaturista Stefan Popa Popas (Rumunija): 12. juli 2016 / Opening and awards ceremony, live cartoon-portrait drawing – with special guest Stefan Popa Popas (Romania): July 12

Savet izložbe / Exhibition Council: Jugoslav Vlahović, Špiro Radulović, Rastko Ćirić, Nikola Kostandinović, Vesna Milanović, Srboljub Aleksić, Dragan Jovanović

Kustos izložbe / Exhibition Curator: Vesna Milanović

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda / Under the auspices of the Secretariat for Culture of the City of Belgrade

Sponzori: Novi Logos i Klett / Sponsors: Novi Logos and Klett

Informacija o izložbi

Nagrade


48. Majska izložba ULUPUDS-a

48. Majska izložba ULUPUDS-a Identitet otvorena je u ponedeljak, 06. juna 2016. godine u 19.00 sati u Maloj Galeriji RTS-a.

Odluke Žirija 48. Majske izložbe - Identitet, predsednica Žirija je dr Čedomila Marinković

Velika nagrada - Nenad Raca za kolekciju unikatnog nakita Gunilla Ring

Plakete ULUPUDS-a:
Ivanka Jevtović za modnu kolekciju SEĆANJE; TUGA I LEPOTA- inspirisane 1. Svetskim ratom
Snežana Pešić Rančić za delo RAŠČLANJIVANJE IDENTITETA
Irena Stepančić za vizuelni identitet izložbe UMETNOST IZ OTPORA FAŠIZMU - Muzej istorije Jugoslavije  2015
Anita Milić  za delo  SLOVENSKA MITOLOGIJA- PANTEON BOGOVA   
Vesna Milanović- Uvodni tekst kataloga 48. ZLATNO PERO BEOGRADA - 13. Međunarodni bijenale ilustracije 2015

Posebna pohvala žirija Jovan Jelić za delo - dizajn  ručnog sata

Nagrade Žirija iz Fonda Aleksandar Šaletić, predsednik Žirija Pavle Vasev

Bogdan Slavica, dia, Izlozbeni prostor firme BUCK, Frankfurt

Pohvala

dia - Ela Nešić i Danilo Nedeljković-arhitektonski tim, Projekat nadogradnje u ulici Gundulićev venac, Beograd

Nagrada Muzeja primenjene umetnosti

Nataša Vasilić

Kandidati koji učestvuju na 48. Majskoj izložbi

REZULTAT KONKURS-a za vizuelni identitet 48. Majske izložbe

 

Pravilnik

Prijavni list

Raspis konkursa za vizuelni identitet Majske izložbe 2016


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2015.

Izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović otvorena je u utorak, 10. maja 2016. godine u 19.00 sati na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (Departman za arhitekturu i urbanizam), Trg Dositeja Obradovića 6.

Predavanje laureata nagrade Ranko Radović 2015 prof. dr Ljiljane Blagojević, d.i.a. održano je u utorak, 10. maja 2016. godine u 17.00 sati na Univerzitetu u Novom Sadu, dr Zorana Đinđića 1.

Plakat (3.45 MB)


Samostalnim umetnicima u evidenciji ULUPUDS-a

Predmet: Ispunjenost uslova za status samostalnog umetnika

Odluka o sprovođenju postupka provere ispunjenosti uslova za status samostalnog umetnika (70 KB)

Izjava

Izvodi iz Pravilnika o kriterijumima za ostvarivanje prava na uplatu doprinosa za zdravstvenu zaštitu, penzijsko i invalidsko osiguranje samostalnih umetnika (40 KB)

Samostalni umetnici pravdanje ispunjenosti uslova (donošenje dokumentacije) vršiće u sledećim terminima:

Sekcija za teoriju, kritiku i istoriju primenjene umetnosti: ponedeljak, 11. april 2016. godine od 14.00 do 17.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Sekcija za tekstil i savremeno odevanje: ponedeljak 18. i utorak 19. april 2016. godine od 11.00 do 15.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Arhitektonska sekcija: sreda, 20. april 2016. godine od 17.00 do 20.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Sekcija za umetnost i dizajn keramike i stakla: četvrtak, 21. april 2016. godine od 12.00 do 16.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Sekcija umetničke fotografije: petak, 22. april 2016. godine od 12.00 do 16.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Sekcija scenografije i kostimografije: ponedeljak, 25. i utorak 26. april 2016. godine od 11.00 do 15.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Vajarska sekcija: sreda, 27. april 2016. godine od 11.00 do 16.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Dizajn sekcija: ponedeljak 09., utorak, 10. i sreda 11. maj 2016. godine, od 11.00 do 16.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Slikarsko grafička sekcija: četvrtak, 12., petak, 13., ponedeljak, 16.,  utorak, 17. i sreda 18. maj 2016. godine od 11.00 do 16.00 sati, Galerija SULUJ, Terazije 26/2.

Plaćanje članarine

Zakonom o udruzenjima i Statutom ULUPUDSa propisano je da su sredstva od uplate clanarina osnovni izvor finansiranja Udruzenja. Imajuci u vidu da Udruzenje posluje sa gubitkom i da ne može da pokriva osnovne troskove svog poslovanja, Upravni odbor je doneo sledece odluke:

1. Kancelarija se obavezuje da naplacuje po jednu godisnju clanarinu za svaku uslugu koju pruza clanu koji ima dugovanje na ime clanarine.
2. Umetnicki savet i kustosi mogu da ziriraju radove za grupne i samostalne izlozbe iskljucivo clanovima koji dostave potvrdu o izmirenim clanarinama.

Odbor Sekcije neće razmatrati Vašu dokumentaciju bez potvrde o izmirenom dugovanju za članarine, zaključno sa članarinom za 2015. godinu.
 
Od 01. 01. 2013. godine clanarina za jednu godinu iznosi 2.000,00 dinara (za penzionere 1.000,00 dinara); clanovima starijim od 75 godina je omoguceno besplatno dozivotno clanstvo u ULUPUDS-u.

Po clanovima 11, 12. i 13. Statuta zbog neplacanja clanarine duze od dve godine, clan se skida sa evidencije a njegova prava i obaveze miruju.

Uplata clanarine se moze izvrsiti na blagajni Udruzenja novcem ili cekom ili na t.r.ULUPUDS br. 180-1001210011999-43 (posle uplate javite se racunovodstvu na tel. 2686-548 radi sravnjenja).

Zbog teske finansijske situacije u Udruzenju UO je doneo odluku da se od 2014. godine clanarina placa do 28. februara za tekucu godinu.


Izložba Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a Mali format 2016.

Spisak učesnika izložbe


NAGRADA PAVLE VASIĆ

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za NAGRADU PAVLE VASIĆ koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2015. godine.

Konkurs je bio otvoren od 15. januara do 15. februara. 2016. godine.

Nagrada Žirija saopštеna је i dodeljеna 14. marta. 2016. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

Na osnovu konkursnog materijala Žiri koji čine: Draginja Maskareli, istoričar umetnosti, predsednik Žirija, dr Vesna Kruljac, istoričar umetnosti i prof. dr Dragan Bulatović, istoričar umetnosti,.dodelili su Nagradu Pavle Vasić za 2015. godinu: prof. dr Milanki Todić, istoričar umetnosti, za knjigu Moderno dete i detinjstvo, izdavač: Službeni glasnik, Beograd, 2015.

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Obrazloženje Žirija (155 KB)

Učesnici konkursa za Nagradu Pavle Vasić za 2015. godinu (100 KB)

Pravilnik Nagrade Pavle Vasić (45 KB)

Biografija Pavla Vasića

O Nagradi Pavle Vasić - hronologija (100 KB)

Za ULUPUDS

Konstantin T. Petrović, ist. um.
koordinator Stručne službe ULUPUDS-a
sekretar Nagrade Pavle Vasić


PRIJEM NOVIH ČLANOVA ULUPUDS-a 2016.

Izložba Novoprimljenih članova ULUPUDS-a je održana u Galeriji SULUJ, Terazije 26/II, od 7. do 17. marta 2016 godine.

Podsećamo Vas da su dani 21. i 22. mart, ponedeljak i utorak, od 11-14 sati, određeni za preuzimanje radova sa izložbe radova novoprimljenih članova ULUPUDS-a 2016., Očekujemo Vas u zakazano vreme u Galeriji SULUJ, Terazije 26/II.

 Ponovo podsećamo i na to da ULUPUDS ne snosi odgovornost za radove koji se ne preuzmu u navedenom roku.

Vesna Milanović, kustos izložbe

REZULTATI KONKURSA


Dalje

logo 51. Majske izložbe Udah

Majska izložba - Logo - autor Nenad Galantić

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Željko Sinobad

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Željko Sinobad

Nagrada Pavle Vasic

Nagrada Pavle Vasić - Logo

Nagrada Pavle Vasic

Sa dodele Nagrade Pavle Vasić, foto Branimir Karanović

Nagrada Pavle Vasic

Sa dodele Nagrade Pavle Vasić, foto Branimir Karanović

Nagrada Pavle Vasic

Nagrada Pavle Vasić - grupa autora Slobodan Jovanović, Miroslav Mušić, dr Jerko Denegri i Borut Vild, katalog izložbe MAŠIĆ, retrospektivna izložba vizuelnih komunikacija Slobodana Mašića, izdavač Muzej primenjene umetnosti, Beograd, 2018.

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović 2018

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović 2018 - dr sc. Zlatko Karač, mag. ing. arh. i dr sc. Alen Žunić, d.i.a., monografija Islamska arhitektura i umjetnost u Hrvatskoj i Osmansko suvremeno naslijeđe, izdavači: Arhitektonski fakultet Zagreb, UPI2M Books, 2018.

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović 2018 - Bojana Marković, d.i.a. i David Bilobrk, d.i.a. štand 4zemlјe 1jezik, 62. Međunarodni sajam knjiga, Beograd, 2017.

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović 2018. - Urbanistički zavod Beograda, Odgovorno lice: mr Vesna Tahov, izložba 70 godina planiranja Beograda, Savsko šetalište, Kalemegdanska tvrđava, 2018.

Izložba Minijatura 3

Izložba Minijatura 3 - nagrada Tanja Milatović

Izložba Minijatura 3

Izložba Minijatura 3 - nagrada Biljana Novogradić

Izložba Minijatura 3

Izložba Minijatura 3 - nagrada Jovana Janković

Izložba Pomeranje granica

Izložba Pomeranje granica 4 - sa otvaranja

Izložba Pomeranje granica

Izložba Pomeranje granica 4 - sa otvaranja

Izložba Pomeranje granica

Izložba Pomeranje granica 4 - okrugli sto

Izložba Pomeranje granica

Izložba Pomeranje granica 4 - sa otvaranja

Izložba Pomeranje granica

Izložba Pomeranje granica 4 - sa otvaranja

Izložba Tradicionalno Moderno 2018.

Izložba Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDSa Tradicionalno - moderno 2018.

23. Bijenale tapiserije

23. Bijenale tapiserije - Glavna nagrada Mateja Rodiči, Oltar

23. Bijenale tapiserije

23. Bijenale tapiserije - Plaketa Tamara Jelača, Crvena tačka-san svakog umetnika

23. Bijenale tapiserije

23. Bijenale tapiserije - Plaketa Slađana Milojević, Učaurena prošlost

izložba Mali format

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2018. - KC Kruševac

izložba Mali format

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2018. - Galerija Doma kulture, Ivanjica

izložba Mali format

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2018. - Likovni salon DK Čačak

izložba Mali format

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2018. - Likovni salon DK Čačak

izložba Mali format

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2018. - KC Paraćin

 izložba Mali format

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2018. - KC Paraćin

Majska izložba

50. Majska izložba - katalog

Majska izložba

50. Majska izložba - Tribina Čarobno putovanje dece učesnika na putu nastanka inkluzivnog mjuzikla

Majska izložba

50. Majska izložba - Tribina Čarobno putovanje dece učesnika na putu nastanka inkluzivnog mjuzikla

Majska izložba

50. Majska izložba - Okrugli sto Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju umetnosti ULUPUDS-a

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranjag

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Majska izložba

50. Majska izložba - sa otvaranja

Mali format ULUPUDS-a - CZK Stara Pazova

Nagrada Pavle Vasic

Nagrada Pavle Vasić - dr Jasna Jovanov, knjiga Dragan Aleksić - likovne kritike, Spomen zbirka Beljanski, Narodna biblioteka Srbije iz Beograda i Novog Sada, 2017.

Nagrada Pavle Vasic

Sa dodele Nagrade Pavle Vasić

Nagrada Pavle Vasic

Sa dodele Nagrade Pavle Vasić

Izložba MiniARTura

Nagrada Pavle Vasic

Izložba MiniARTura

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović 2017- Aleksandra Stupar, knjiga GRAD Forme i procesi, Orion Art, 2017.

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović 2017- Studio Simović, stambeni objekat N1 Housing, 2016.

Izložba TISO 06

Diploma Izložbe TISO 06 - Zlatko Cvtković, Matherboard

Izložba TISO 06

Diploma Izložbe TISO 06 - Dejana Momčilović, The kaput

Izložba TISO 06

Diploma Izložbe TISO 06 - Miloš Šarić, Ranac

Izložba TISO 06

Plaketa Izložbe TISO 06 - Snežana Skoko, Dama i jednorog moja priča

Izložba TISO 06Mali format 2017

Plaketa Izložbe TISO 06 - Arpad Puali, Introspekcija

Izložba TISO 06

Sa otvaranja izložbe TISO 06

Izložba Mali format 2017

Sa otvaranja izložbe Mali format 2017.

Izložba Mali format

Sa otvaranja izložbe Mali format 2017.

Izložba Mali format

Sa otvaranja izložbe Mali format 2017.

Izložba Mali format

Sa otvaranja izložbe Mali format 2017.

Izložba Mali format

Sa otvaranja izložbe Mali format 2017.

Izložba Kutija 4

Nagrada izložbe Kutija 4  - Marko Veselinović

Izložba Kutija 4

Pohvala izložbe Kutija 4  - Jovana Janković

Izložba Kutija 4

Pohvala izložbe Kutija 4  - Mia Ugrenović

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd 

Nagrada 19. Bijenale keramike Beograd  - Iva Brkić, Plat du jour

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd 

Plaketa 19. Bijenale keramike Beograd  - Sanja Sremac

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd 

Plaketa 19. Bijenale keramike Beograd  - Lana Tikveša

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd 

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd  - rad Velje Vukićevića

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd 

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd  - rad Nadežde Pantelić Đukanović

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd 

Izložba 19. Bijenale keramike Beograd  - rad Dimitrija Davidovića

Izložba Horizonti

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2017.

Izložba Horizonti

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2017.

Izložba Horizonti

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2017.

Izložba Horizonti

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2017.

Izložba Prozor

Izložba sekcije Umetničke fotografije Galerija Prozor

49. Zlatno pero

49. Zlatno pero Beograda - Logo

izložba A Kelića

Aleksandar Kelić - izložba

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO 2017. - drugi deo

TRADICIONALNO MODERNO 2017.

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO 2017. - drugi deo

TRADICIONALNO MODERNO 2017.

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO 2017. - drugi deo

TRADICIONALNO MODERNO 2017.

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO 2017. - drugi deo

TRADICIONALNO MODERNO 2017.

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO 2017. - prvi deo

TRADICIONALNO MODERNO 2017.

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO 2017. - prvi deo

TRADICIONALNO MODERNO 2017.

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO 2017. - prvi deo

TRADICIONALNO MODERNO 2017.

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO 2017. - prvi deo

Izložba Mali format

Plakat izložbe Mali format, Dom kulture u Ivanjici

Nagrada Pavle Vasic

Nagrada Pavle Vasić - dr Dejan Sretenović, Urnebesni kliker, Umetnost i politika beogradskog nadrealizma, Službeni glasnik 2016.

Nagrada Pavle Vasic

Pavle Vasić

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - Monografija Branko Kincl

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - Helidrom, Markovina, Crna Gora

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - Multimedijalni projekat SIV Vremenska kapsula, 2016.

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2 - sa otvaranja izložbe

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2 - sa otvaranja izložbe

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2 - sa otvaranja izložbe

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 2 - sa otvaranja izložbe

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 1 - sa otvaranja izložbe

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije Horizonti 1 - sa otvaranja izložbe

GODIŠNJA IZLOŽBA DIZAJN SEKCIJE - IZBOR 2016

GODIŠNJA IZLOŽBA DIZAJN SEKCIJE - IZBOR 2016

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a - sa otvaranja izložbe

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a - sa otvaranja izložbe

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a - sa otvaranja izložbe

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a - Snežana Pešić Ranćić

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a - Aleksandra Ristić

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a - Ana Cvijanović

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a - Sonja Rosić

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a

22. BIJENALE TAPISERIJE TISO SEKCIJE ULUPUDS-a - Daliborka Đurić

Izložba 10. ZLATNI OSMEH 2016 – 1. ANIMAL CARTOON 2016

Izabela Kowalska Wieczorek, Poljska/Poland - 10. ZLATNI OSMEH 2016

Vladan Nikolić, Srbija/Serbia - 10. ZLATNI OSMEH 2016

Constantin Sunnerberg Cost, Belgija/Belgium - 10. ZLATNI OSMEH 2016

Izložba 10. ZLATNI OSMEH 2016 – 1. ANIMAL CARTOON 2016

Slobodan Obradović, Srbija/Serbia - 10. ZLATNI OSMEH 2016

Istvan Kelemen, Mađarska/Hungary - 10. ZLATNI OSMEH 2016

Izložba

Sa otvaranja 48. Majske izložbe - foto Anamarija Vartabedijan

Izložba

Sa otvaranja 48. Majske izložbe - foto Anamarija Vartabedijan

Izložba

Sa otvaranja 48. Majske izložbe - foto Anamarija Vartabedijan

Izložba

Sa otvaranja 48. Majske izložbe - foto Anamarija Vartabedijan

Izložba

Sa otvaranja 48. Majske izložbe - foto Anamarija Vartabedijan

Izložba

Sa otvaranja 48. Majske izložbe - foto Anamarija Vartabedijan

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a Lični ugao

Sa otvaranja izložbe Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a Mali format

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a Lični ugao

Sa otvaranja izložbe Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a Mali format

Nagrada Pavle Vasic

prof. dr Milanka Todić knjiga Moderno dete i detinjstvo,

Nagrada Pavle Vasic

Sa dodele Nagrade Pavle Vasić

Nagrada Pavle Vasic

Sa dodele Nagrade Pavle Vasić