GALERIJE

U sastavu Udruženja su dve izložbeno - prodajne galerije u kojima članovi Udruženja mogu da izlažu i prodaju svoje radove. To su Mala galerija ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj ulici broj 12 i galerija SINGIDUNUM u Knez Mihailovoj broj 40. Obe Galerije imaju svoje Umetničke savete koji vode računa o prodajnoj i izlagačkoj politici.

MALA GALERIJA ULUPUDS-a

Odmah po osnivanju, 1953. godine, otvorena je prva Stalna prodajna galerija na Terazijama (zgrada na uglu Terazija i Sremske ulice). Ova galerija je 1969. godine preseljena u Uzun Mirkovu ulicu broj 12, a danas uspešno radi pod nazivom Mala galerija Singidunum. Od početnog utvrđenog programa prodajnog tipa Mala galerija je od 1982. godine promenila izgled i koncepciju kada započinje sa kamernim autorskim izložbama članova udruženja.

GALERIJA SINGIDUNUM

Galerija SINGIDUNUM, Knez Mihailova ulica broj 40, otvorena 1980., u centru je kulturnih, turističkih i poslovnih zbivanja Beograda. Otvaranje ove galerije pod nazivom koji Beograd vezuje za njegovu drevnu istoriju, građani su prihvatili kao oplemenjivanje jezgra grada korisnim sadržajem prožimanja i povezivanja likovnog stvaralaštva iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna, sa interesima široke i raznovrsne publike. Galerija SINGIDUNUM zamišljena je kao galerija prodajnog tipa za dela iz oblasti primenjene i likovne umetnosti. U gornjem nivou stalno izlažu i prodaju članovi ULUPUDS-a i ULUS-a a u donjem nivou galerije odvija se izlagačka delatnost: samostalne, grupne i tematske izložbe.

Mala galerija SINGIDUNUM

Galerija SINGIDUNUM